Despre noi

ISTORIA

De la începuturi

Acest proiect s-a născut din inițiativa și cu sprijinul d-nei Regina și Johannes Schmitt din Nürnberg, Germania.

Pe o plăcută la intrare se află scris:

“Doamna Regina și Dr. Johannes Schmitt din Nürnberg, Germania, au dorit și au făcut posibilă realizarea acestei case. Consideră acest gest ca fiind unul de prietenie, respect și bună conviețuire dedicat tuturor celor care doresc să contribuie activ la consolidarea unui viitor comun într-o Europă a păcii.”


MISIUNEA

Sprijinirea copiilor defavorizați

În cadrul proiectului un număr de 40 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani beneficiează de sprijin educațional și uman în sistem școală după școală, 20 de copii provin din familii nevoiașe, ei fiind incluși în grupa socială iar alți 20 de copii din comuna Oituz sprijină aceste servicii cu o contribuție socială.

Prin activitățile centrului oferim sprijin educațional de calitate, în condiții civilizate, promovăm respecctul, dreptatea, solidaritatea și responsabilitatea socială.

Activitățile noastre sunt complementare celor realizate în învățământul de stat, lucrăm la dezvoltarea și deprinderea aptitudinilor intelectuale și practice ale copilului, la formarea caracterului și a unei dezvoltări psihosociale optime.

Centrul dispune de logistica necesară pentru găzduirea de tabere pentru copii, cursuri, seminarii, evenimente cu caracter educativ.

Echipă

„Munca în echipă este cea care îi face pe oamenii obișnuiți capabili de rezultate neobișnuite”, Pat Summitt.

Pentru o misiune atât de frumoasă cum este lucrul cu copiii, este nevoie de o echipă unită și responsabilă. Suntem mândri că am putut forma o echipă frumoasă și putem lucra împreună pentru scopuri comune: dezvoltarea organizației, educația și fericirea copiilor.

Roxana BALINT, educator voluntar

Andreea CIUBOTARU, curățenie

Cornelia BULAI, educator, contabilitate

Corneliu BULAI, asistent social, coordonator centru

Mihaela HARAPU, educator voluntar

Violeta EGHET, educator

Valentin IOJA, tehnic, reparații

Valeria NICULĂEȘ, bucătărie

Voluntari

Tineri liceeni sau adulți care sunt programați pentru fiecare zi să sprijine activitățile centrului.

Rolul voluntarului este foarte important pentru noi. Ei sunt sufletul, atmosfera și sprijinul de care avem nevoie în munca cu copiii. În fiecare zi avem câte 2 voluntari din clasele 7-8 care ne ajută și însoțesc copii de la grădiniță până la Kolping. În fiecare zi avem câte 2 învățători voluntari care ajută copii la teme iar de la ora 15 vin câte 2 tineri liceeni care ajută la activitățile ludice, teme și însoțesc copiii spre casă supraveghind traversarea străzii principale DN 11.

Dacă vrei să fii voluntar în cadrul centrului nostru, îți place munca cu copiii sau pur și simplu vrei să fii util, noi te așteptăm cu drag!

to top button